LET OP! WEGENS INBRAAK TIJDELIJK GEEN VOORRAAD!

0

Je winkelmandje is nog leeg

Kurkleer Vs. Plastic

Kurkleer Vs. Plastic | Vegantrix

Oké, dus je hebt de beslissing genomen dat je een veganistische handtas wilt kopen ter vervanging van degene die je bij je had. Gelukkig wordt "veganisme" steeds populairder, net als veganistische alternatieven voor traditionele materialen (zoals leer) die in de handtassen industrie wordt gebruikt. Dat gezegd hebbende, wil je misschien wel twee keer nadenken over het materiaal waarvan je tas is gemaakt.


In tegenstelling tot handtassen van kurk, zijn de meeste lederen alternatieven gemaakt van plastic. Geen wonder, want ze zijn extreem goedkoop om te maken, zijn relatief duurzaam en kunnen in elke kleur worden gemaakt. Deze kunststoffen en schadelijke chemicaliën hebben echter minstens 50 jaar jaar nodig om af te breken en vormen een enorme bedreiging voor zowel onze oceanen als voedselketen.

De productie van deze kunststoffen, om veganistische goederen te maken, is buitengewoon gevaarlijk omdat het gifstoffen in de vorm van dioxines in het milieu afgeeft. Deze gifstoffen blijken kanker en andere ernstige gezondheidsproblemen te veroorzaken en het milieu aanzienlijk te schaden.

Met dat in je gedachten, als je de keuze maakt om een dierproefvrij product te kiezen, zijn wij van mening dat je moet overwegen iets te kiezen dat ook niet schadelijk is voor het milieu.

Dus als je op zoek bent naar een milieuvriendelijke en diervriendelijke tas, wat is dan je beste optie?

Dat is waar kurk binnenkomt!


Kurkleer is een 100% duurzaam- en milieuvriendelijk materiaal dat afkomstig is van de schors van de kurkeik. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is het oogsten van de schors zeer nuttig voor de bomen waardoor ze sneller kunnen groeien en langer kunnen leven.

Kurk is 100% veganistisch en is zelfs nog duurzamer dan leer als het om textiel gaat. Kurk geeft onze tassen niet alleen een unieke uitstraling, maar het maakt ze ook super zacht, ultralicht, waterdicht en vlekbestendig. Als je het over een geweldig alternatief voor leer hebt.

Wat nog beter is, is dat er geen schadelijke chemicaliën worden gebruikt bij de productie van onze kurken portemonnees en accessoires. Alle kleuren zijn gemaakt met plantaardige kleurstoffen en onze veganistische lijmen zijn plantaardig.


Meer Vegantrix Blogs

Even in het zonnetje | Vegantrix
Even in het zonnetje

Wist jij dat wij onze collectie kurk tassen selecteren met jou in onze gedachten? We vragen ons steeds af: wat willen vrouwen in een handtas, en nog belangrijker – hoe groot of klein moet de tas zijn, wat maakt het een handig tas, in welke kleuren hebben onze klanten interesse?
Lees verder